LE_FIDELE2

Верност

Француска, Белгија/2017
Михаел Р. Роскам

Синопсис

Када је Ђино срео Бенедикт, десила се љубав на први поглед – страсна, безусловна, ватрена. Бенедикт ради у породичној фирми, али је и возач на ауто-тркама, док је Ђино онај нормалан тип, згодан и кул, међутим, са тајном коју крије. Та тајна може да угрози његов живот, као и живот људи око њега. Ђино и Бенедикт мораће да се боре против судбине, разума и слабости како би сачували своју љубав.

Сценарио 
Thomas Bidegain, Noé Debré, Michaël R. Roskam

Директор фотографије
Nicolas Karakatsanis

Монтажа
Alain Dessauvage

Продуцент
Pierre-Ange Le Pogam, Bart Van Langendonck

Продукцијске куће
Stone Angels, Savage Film

Улоге
Matthias Schoenaerts, Adéle Exarchopoulos, Eric de Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi, Thomas Coumans, Nathalie Van Tongelen, Kerem Can, Sam Louwyck, Fabien Magry, Gianni La Rocca, Anaëllen Potdevin, Stefaan Degand

Трајање
130’

Михаел Р. Роскам
Биографија режисера
Михаел Р. Роскам

Михаел Р. Роскам рођен је у белгијском Сен Трудену 1972. године. Похађао је Академију лепих уметности Св. Луке у Бриселу. Студирао је сликарство и савремену уметност. Мастер диплому из писања и развоја сценарија стекао је на Филмском институту Бингер у Амстердаму. Био је и новинар у дневном листу Де Морген, који излази на фламанском језику. Верност је његов трећи целовечерњи филм, након Бикове главе (2011), номиноване за Оскара и Цезара у категоријама страних филмова и Прљаве испоруке, мрачног криминалистичког филма са Томом Хардијем, Нуми Рапас и покојним Џејмсом Гандолфинијем у главним улогама.