Il Divo 2

Див

Италија, Француска/2008
Паоло Сорентино

Синопсис

Див је контроверзна прича о Ђулију Андреотију. Сталожени, вешти и загонетни Андреоти служио је седам мандата као премијер Италије, све до раних деведесетих, када му је најмоћнија мафија на свету објавила рат. Див је прича о политича- рењу, корупцији, скандалима и тероризму, а пре свега о човеку који је кроз све то прошао нео- штећен.

Режија
Paolo Sorrentino

Сценарио
Paolo Sorrentino

Директор фотографије
Luca Bigazzi

Монтажа
Cristiano Travaglioli

Продуценти
Francesca Cima, Nicola Giuliano, Andrea Occhipinti

Продукцијске куће
Indigo Film, Lucky Red, Parco Film

Улоге
Toni Servillo, Anna Bonaiuto, Giulio Bosetti, Flavio Bucci, Carlo Buccirosso, Giorgio Colangeli, Alberto Cracco, Piera Degli Esposti, Lorenzo Gioielli, Paolo Graziosi, Gianfelice Imparato, Massimo Popolizio, Aldo Ralli, Giovanni Vettorazzo

Трајање
110’

Паоло Сорентино
Биографија режисера
Паоло Сорентино

Паоло   Сорентино,   филмски   режисер,   рођен   је   у   Напуљу   1970.   године. Целовечерњи деби имао је са филмом Сувишни човек (2001), који је приказан на филмском фестивалу у Венецији. Тај филм истовремено  представља почетак његове сарадње са глумцем Тонијем Сервилом. Последице љубави (2004), филм у ком Сервило игра усамљеног банкара тајновите прошлости, номинован је за Златну палму у Кану, као и филм Породични пријатељ (2006). Уследио је Див (2008), филмска биографија Ђулија Андреотија, са Сервилом у улози контроверзног италијанског премијера, који је освојио награду жирија на фестивалу  у  Кану. Награду Екуменског  жирија  на  истом  фестивалу  добио је следећи Сорентинов  филм, Ово мора  да је то место (2011). Филм  Велика лепота (2013) такође је приказан на канском филмском фестивалу. Паоло Сорентино представио је тај филм на Кустендорфу 2014. године, а потом је освојио награду за Најбољи филм ван енглеског говорног подручја по мишљењу чланова Америчке филмске академије. Његов следећи филм Младост (2015) добио је три Европске филмске награде, укључујући и награду за најбољи филм. Након телевизијске серије Млади  папа  (2016)  која  је  премијерно  приказана на фестивалу у Венецији, снимио је Лоро (Они), филмски животопис Силвија Берлусконија чија се премијера очекује ове године.