2

Нема богова, нема господара, историја анархизма

Француска/2017
Танкред Рамон

Синопсис

Ово је прича о анархизму. Враћајући се кључним догађајима током протекла два века друштвене историје, ова серија открива порекло и судбину политичког тренда који траје више од 150 година, а подразумева борбу против свих господара и богова.

Ко су заправо ти људи? Одакле долазе они који су се одувек звали анархистима и како размишљају? Зашто их сматрамо збуњенима и у њиховој историји проналазимо разлоге за забринутост? Ова документарна серија, служећи се досад невиђеним или заборављеним архивским снимцима, као и документима и мишљењима светских стручњака, говори о историји покрета који је непрестано прожимао свет духом слободе и побуне.

Режија
Tancrede Ramonet

Сниматељи
Thomas Bataille, Bastien Bösiger, Frédéric Joli, Roman Lechapelier, Stanley Stainski

Монтажа
Basile Carré, Claude Trinquesse, Olivier Zuchuat

Продуценти
Sara Brucker, Martin Laurent, Tancrede Ramonet

Продукцијске куће
Arte France, Temps Noir

Улоге
Redjep Mitrovitsa, Audrey Vernon

Трајање
150’

Танкред Рамон
Биографија режисера
Танкред Рамон
Танкред Рамон је аутор документарних филмова и продуцент аудио-визуелних садржаја. Дипломирао је филозофију на Сорбони, менаџмент на Универзитету Пари-Дафин, продукцију документарних филмова у Хавани и међународну продукцију на ЕУРОДОК-у. Независну продукцијску кућу Temps noir покренуо је 2002. године. Потпредседник је асоцијације Хиљаду култура, кооснивач уметничког пројекта Régis Jauffret et ses nègres, члан управног одбора у Défi jeunes, предавач је на програму аудиовизуелних студија на колеџу Дафин, као и на Међународној школи за кинематографију и телевизију у Сан Антонио де лос Бањосу, на Куби. Члан је УСПА-е, Galilée Club и C7. Танкред Рамон добио је Награду за најбољег младог француског продуцента 2006. године, а Temps noir је 2010. године проглашена за Најбољу продукцијску кућу Француске. Продуцира документарне филмове о друштвеним, историјским и уметничким питањима, као у филмовима Африка, прича о континенту Еликија Мбоколоа, Филипа Салнтенија и Алана Ферарија и Реквијем за револуцију Џихана Ел Тахрија. Филм приказан на телевизији France 5, Patrick Buisson le mauvais genie режирао је 2016. године са Аријан Шеми и Ванесом Шнајдер, а Нема богова, нема господара: историја анархизма настао је у копродукцији са каналом Arte. Његов најновији документарни филм Че Гевара, више од легенде (2017) приказан је на каналу France 5.