The-Consequences-of-Love-Movie-Wallpapers-1

Последице љубави

Италија/2004
Паоло Сорентино

Синопсис

Свако има неку неизрециву тајну, aли Тита Ди Ђироламо их има више. Зашто би иначе један јужњак, педесетпетогодишњак, изабрао да осам година живи у безличној хотелској соби, у безличном граду у италијанском делу Швајцарске, oсам година без посла? Године тишине и цигарета, проведене у предворју хотела или хотелском бару, обучен елегантно, али лишен сваког луксуза.

Одвратна рутина, вечито чекање на изазов. Тита посматра, неометан зури у живот који се одвија пред њим, не показујући никакав став ни сентимент. Он више никога нема, сам је и изгубљен. Године проводи у контемплацији над нечим скривеним. Шта је то? И зашто? Шта су, дакле, неизрециве тајне Тита Ди Ђиролама?

Режија
Paolo Sorrentino

Сценарио
Paolo Sorrentino

Директор фотографије
Luca Bigazzi

Монтажа
Giogiò Franchini

Продуценти
Domenico Procacci, Nicola Giuliano, Francesca Cima, Angelo Curti

Продукцијске куће
Fandango, Indigo Film, Medusa Film

Улоге
Toni Servillo, Adriano Giannini, Olivia Magnani, Angela Goodwin, Raffaele Pisu, Gianna Paola Scaffidi, Roberta Fossile, Pietro Manigrasso, Gaetano Bruno

Трајање
100’

Паоло Сорентино
Биографија режисера
Паоло Сорентино

Паоло   Сорентино,   филмски   режисер,   рођен   је   у   Напуљу   1970.   године. Целовечерњи деби имао је са филмом Сувишни човек (2001), који је приказан на филмском фестивалу у Венецији. Тај филм истовремено  представља почетак његове сарадње са глумцем Тонијем Сервилом. Последице љубави (2004), филм у ком Сервило игра усамљеног банкара тајновите прошлости, номинован је за Златну палму у Кану, као и филм Породични пријатељ (2006). Уследио је Див (2008), филмска биографија Ђулија Андреотија, са Сервилом у улози контроверзног италијанског премијера, који је освојио награду жирија на фестивалу  у  Кану. Награду Екуменског  жирија  на  истом  фестивалу  добио је следећи Сорентинов  филм, Ово мора  да је то место (2011). Филм  Велика лепота (2013) такође је приказан на канском филмском фестивалу. Паоло Сорентино представио је тај филм на Кустендорфу 2014. године, а потом је освојио награду за Најбољи филм ван енглеског говорног подручја по мишљењу чланова Америчке филмске академије. Његов следећи филм Младост (2015) добио је три Европске филмске награде, укључујући и награду за најбољи филм. Након телевизијске серије Млади  папа  (2016)  која  је  премијерно  приказана на фестивалу у Венецији, снимио је Лоро (Они), филмски животопис Силвија Берлусконија чија се премијера очекује ове године.