Кустендорф 2024 – конкурс за филмове

Седамнаесто издање Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф одржаће се од 23. до 27. јануара 2024. године у Дрвенграду. Кустендорф позива филмске ауторе из читавог света да пријаве своје кратке филмове за Такмичарски програм наредног фестивала. Изабрани филмови ће бити приказани на фестивалу, а њихови аутори ће бити позвани да учествују у програмима фестивала и такмиче се за фестивалске награде.

Кустендорф је основан је 2008. године са идејом да на једном месту окупи великане савременог ауторског филма и младе филмске ствараоце. Такмичарски програм фестивала посвећен је приказивању краткометражних филмова, са додатним програмима који укључују пројекције дугометражних филмова из савремене светске продукције, ретроспективе великих аутора, радионице, изложбе и концерте. Оснивач фестивала је филмски режисер Емир Кустурица. Фестивал организује продукцијска кућа Раста Интернешнл.

Упутство за пријаву:

Конкурс је отворен за игране, документарне, анимиране и експерименталне филмови чије трајање не прелази 40 минута. За потребе селекције неопходно је да филмови имају титлове на енглеском језику. Пријаве треба да садрже онлајн линк за приказивање (на платформи као што је Вимео, и сл.). Не прихватамо физичке медије. Рок за пријаву је 1. децембар 2023. године.

Да бисте пријавили свој филм, молимо вас да попуните пријавни образац који је доступан на овом линку.

Обавезно укључите линк за приказивање, лозинку (ако је потребно), три фотографије из филма и портретну фотографију редитеља.

Вашу пријаву пошаљите на kustendorffestival@gmail.com.